П`ятниця, 19.04.2024, 23:58
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Нікольська публічна бібліотека"

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Test forum » Чи потрібна бібліотека громаді? (Вивчення громадської думки про бібліотекаря і бібліотеки!)
Чи потрібна бібліотека громаді?
site-adminДата: Понеділок, 17.12.2012, 15:28 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Декілька останніх років тому у лексикон володарських бібліотекарів нестримно увірвалося це словосполучення: бібліотека і громада. Щоб існувати далі, ми повинні були переглянути свої погляди і переосмислити роль бібліотек у житті населення Володарського району.
Підсумки цьогорічного вивчення громадської думки щодо ролі бібліотекаря і бібліотек – сьогочасних і майбутніх – є проміжними, тому що ця робота в ЦБС ведеться постійно. Варто згадати деякі методичні заходи, які висвітлюють цю проблему. Це методична година для бібліотекарів ЦРБ «Шляхи покращення іміджу бібліотеки в сучасних умовах» (2008), семінар на тему «Пошук додаткових джерел фінансування бібліотек» (2010), «Сільська бібліотека – інформаційно-культурний центр місцевої громади» (2011) та «Забезпечення інформаційних потреб громади – пріоритетне завдання публічних бібліотек (31.05.12).
Загальна думка опитаних – бібліотека повинна існувати. Бібліотеки потрібні, тому що в них зберігаються книжки, які навчають і допомагають нам жити. Особливо потрібно читати молоді, яка проводить увесь свій час біля комп’ютерів. Вона повинна бути в курсі
того, що при читанні книжки запам’ятовується на 40% більше інформації чим читання з монітора. Людей потрібно повернути до бібліотек, читальних залів. Тому що книжка — не лише джерело знань, а й духовності, якої так не вистачає тепер.
Згодні ви з цією думкою чи ні?
 
Форум » Test category » Test forum » Чи потрібна бібліотека громаді? (Вивчення громадської думки про бібліотекаря і бібліотеки!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: